tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulukalenteri luukku 9

Lumi Prinsessa

Olipa kerran Elli niminen tyttö, joka halusi oman hevosen, mutta hänen äitinsä, Kati, ei suostunut ostamaan hevosta. Elli tiesi paljon hevosten värejä, ja rotuja. Elli haluaisi kimon ponin, ehkä shettiksen. Ellillä oli isosisko, Jenni, joka kävi ratsastamassa, jollain tallilla, jonka nimeä Elli ei tiennyt. Ellin paras ystävä, Elina, oli Ellillä leikkimässä. Elli puhui aina Elinan kanssa hevosista, vaikka Elina ei hevosista piitannut. Elina oli kani-rakas. Elinalla oli 3 kania. Kun Elinaa tultiin hakemaan, Elli hyvästeli Elinan ja meni kirjoittamaan kirjeen ystävälleen, Minnille. Minnin äiti omisti ratsastuskoulun, jonka nimi oli Loskan talli. Tallilla oli paljon shettiksia, ja muita poneja. Siellä oli pari isompaa hevosta.
-Miksi en voi saada ponia? Elli kyselee äidiltään.
-Ei käy! äiti sanoo tiukasta.
-Miksi? Elli kyselee jatkuvasti. Aina vastaus on ei.




 Huomenna on Ellin syntymäpäivä, eikä  Elli ei edes muista sitä. Äiti ja kaikki muut pitävät Ellille yllätysjuhlat. Sinne tulee kaikki Ellin ystävät,sukulaiset, ja kaikki ketkä Elli tietää. Elli menee nukkumaan hyvin aikaisin ja herää aamulla, kun ulko-ovi avautuu. Elli menee katsomaan mitä on tekeillä. Äiti pilottelee pienen pientä pakettia selän takana. Elli ei huomaa sitä.
-Mitä sinä nyt jo heräät? kysyy äiti.
-Kuulin oven avautuvan, joten tulin katsomaan mitä on tekeillä, kertoo Elli. Sitten Elli menee aamupalalle. Kun Elli menee katsomaan TV:tä äiti sanoo että Ellin pitää mennä siivoomaan huone, joten Elli menee. Äiti ajattelee että kerkeekö Elli siivota huoneen ennen vieraiden tuloa. Kun vieraat viimein tulee Elli on jo nukahtanut sohvalle, siivottuaan sottapytty-huoneensa. Elli herää kolinaan, ja silloin vieraat menee piiloon ja äiti pyytää Ellin pöytään. Sitten kaikki vieraat pomppaa esiin ja Elli säikähtää, ja melkein tippuu tuolista. Sitten vieraat laulavat Ellille ja Elli muistaa syntymäpäivänsä. Hänelle lauletaan: Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan Elli 8 vuotias.

3 vuoden päästä

Elli täyttää tänään 12 vuotta, ja toivoo syntymäpäivälahjaksi omaa hevosta. Viime vuosina hän on saanut, koruja, leluja, ja muuta, mutta ei ainuttakaan hevosta. Tänään Elli viedään jonnekin paikkaan, silmät sidoittuna.
-Minne olemme menossa? Elli kyselee äidiltä.
-En kerro, sanoo äiti.
Pian he ovat perillä ja Elli avaa silmänsä. Mitä hänen edessään onkaan! Sehän on... Possu. Mitä ihmettä, Elli luuli saavansa ponin, mutta ei, kun possu, hyi ruma possu. Ellin isosisko sanoo Elliä tyhmäksi. Sitten äiti sanoo että ei tuo ole synttärilahja vaan pila, ja sitten Ellin silmät sidotaan taas, ja hänet viedään jonnekkin muualle. Pian he ovat taas perillä ja Elli kävelee vähän matkaa silmät sidottuina, ja Ellin äiti taluttaa, ettei Elli kaadu, tai kävele jotain päin. Kohta he pysähtyvät ja Elli avaa silmänsä, ja näkee edessään... Ponin! Kimon tamman, se on issikka. Sen nimi on Lumi Prinsessa.





Lumi Prinsessaa kutsutaan Lumi-nimellä. Elli sai Lumin omaksi, ja vie sen nyt jonnekkin tallille, ja alkaa hoitaa Lumia. Lumi on nyt Ellin oma, ja kaikki Ellin kaverit ovat kateellisia, koska Elli on ainut luokantyttö jolla on poni.  Lumi Prinsessa eli iloisesti Ellin luona, kunnes Elli ei enää voinut pitää Lumia, koska se vei niin paljon rahaa, että heille ei jäänyt paljon muutenkaan rahaa, joten hän myi Lumin. Lumi asustaa tälläkin hetkellä Nanna nimisellä tytöllä. Ja Lumia Nanna ei myynyt ikinä, ja Lumi sai mukavan loppuelämän kodin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti