maanantai 27. toukokuuta 2013

Iida ratsastamassa

Iida oli pe 24. 5. -13 ratsastamassa Oonalla. Aluksi haettiin Oona tarhasta, ja sitten vietiin puomille, hoidettiin siinä. Ja hyi kauhia kui paljon siellä oli itikoita. Hyi että. Mutta, kesä on tulossa. Harjattiin, ja hoidettiin Oona. Kun Oona oli valmis, menimme kentälle, ja Mirka auttoi säätämään jalustimen, ja laittoi satulavyön tiukemmalle. Kun alkukäynnit oli menty, kysyin Mirkalta, 'saanko pitää Iidalle pienen tehtävä radan?' Mirka sanoi, että joo, koska Mirka ei halunnut tehdä oikein mitään. Menin raahaamaan yhden renkaan, ja sitten raahasin toiselle puolelle kenttää, pienen penkin. Ja etsin maasta kiven, ja sitten piirsin kenttään viivan. Otin vielä yhden puminkin.



1. Katsomon pennki
2. Rengas
3. Penkki
4. Voltti
5. Puomi

Lopuksi Mirka sanoi, että me käydään loppuraveilla/käynneillä maastossa, siis minä ja Iida kahdestaan. Kun Iida ravasi, se vahingossa putosi harjotusraville, ja sitten alkoi liukua, alaspäin, mutta Iidalla oli jalustimet jalssa ja Iidan oli pakko hypätä alas koska se ei pystynyt kiivetä takaisn. Olin juuri tulossa auttamaan, mutta Iida kerkesi hypätä alas. Kuvia minulla ei vielä ole, mutta tuo yksi paint-söhellys saa nyt riittää. Siinä kuvassa on siis rata, jota Iida meni.

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Somppu ratsastamassa + Vilin kuulumisia

Aluksi pahoittelen nimen käyttöä, koska tämän ihmisen nimeä ei saa mainita. Mutta voin tarkentaa niin, että Sommpu, on siis ponkku poni ( kattokaa lukijat, siitä eka). Se tippui myös kerran :D Koska Mirka halusi haastetta, ja Somppu meni ilman jalustimia. Ja sitten se vain lennähti alas.



Anteeks mun äänet :D

Mutta sitten Maanantaina menin tallille, ja Amppari tuli kattoo. Menin siis Vilillä, ja meillä oli estetunti. Oli ihan kivaa, mutta kun me hypättiin rataa, ja kun kulmassa oli yks este, niin Vili meni sen vinosti, ja melkein törmäsi seinään. Minä puolestani tiputin jalustimet, ja melkein tipuin mutta en kuitenkaan. Tunnilla oli myös Lilli (Karon lapsi), joka meni omalla hepallaan Halilla. Hali on meidän entinen karvakamu. Se on Tuttiritari :D



Se on tuttiritari koska sillä on tutit. ♥



perjantai 17. toukokuuta 2013

Video

Nyt sain koosteen valmiiksi. Tässä se nyt on;


torstai 16. toukokuuta 2013

Oonalla ilmansatulaa

Menin eilen Oonalla ilman satulla. Ensin Lobe ja Ykä oli kentällä, ja sitten mä menin hakee Oonan, ja aloin hoitamaan. Harjasin, otin kaviot, laitoin suitset, ja sitten me mentiin kentälle. Alussa tein ympyröitä ja sitten kohta tein ravissa ympyröitä. Sitten OMG. tipuin ekan kerran. Oikeestaan tipuin tunnin aikana 3x + kun nousin selkään, ni Oona lähti kävelemään, ja mä tulin toiselta puolelta alas. En jaksaa taaskaan höpötellä eikä kukaan varmaan jaksaisi lukea mun kaikkea höpötystä. Sitä tulisi yli 2000 lausetta. Huhhu, lopetan nyt ettei se ala. Mutta en ole saanut sitä koostetta valmiiksi, joten laitan sen seuraavassa postauksessa. Kiitän vielä minun 2 lukijaa. Toivon niitä lisääkin. Kiitos kuiten Ainolle ja Ponityttö H:lle.

maanantai 13. toukokuuta 2013

Vilillä leikkitehotunnilla + Lillillä yötä

Elikkäs. Menin Lillille pe 10.3.-13 ja oltiin hetki Lillillä sisällä. Sitten mentiin tallille päin, koska mulla oli tehotunti. Mentiin tehotnnilla leikkejä, ja pujottelua. Se oli mukavaa. Menin Vilillä, sai itse päättää. Kivaa oli, mutta en siitä tunnistä enempää hölpötä, mutta tässä kooste;
 


Olin Lillillä yötä, ja kun mentiin lauantaina niitten mökille, ja kun oltiin lähössä pois, alkoi ukkostamaan, ja satamaan niin kovaa, että me ei päästy sieltä pois. Auto jäin mutta jumiin. Sepä olikin mukava mökkireissu. Sitten Lillin iskä tuli hinaamaan se isoylämi ylös sen nelivedolla. Että.. Kivaa kyllä oli.

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Lantilla

Menin maanantaina Lantilla (se on LauKan ratsutilalla). Oltiin ekaa kertaa kentällä. Jee, kenttäkausi alkaa! Lantti ei ollut mukava, mutta kun tultiin tallille, Lilli oli siellä, ja minä ja Lilli perustettiin 'Moona on tyhmä' -kerho. Minea oli katsomassa, ja sen lemppari on Moona, joten se ei voinu liittyä mukaan kerhoomme. No mutta Lilli yritti hakea Halia tarhasta, mutta ei oikein saanut sitä. Se pyysi mua auttaa (koska olen mennyt  Halilla ennenkin). Hali yritti pukittaa mua päin, mutta onneksi ei osunut, tuli vain tuulenvire.

Sitten hain Lnatin, ja mentiin kentälle. Mä en nyt oikeesti jaksa hölpötellä, joten katsokaa video, ja kysykää kysymyksenne :)



perjantai 3. toukokuuta 2013

Karanteeni

Oonalla on karanteeni. Ja Oonalla olisi ollut lauantaina ravit, mutta ei voida mennä. Ja ensi viikolla Match Show. Että kivä. Mutta tuli erittäin lyhyt postaus, joten aion virkistykseksi laittaa viime kesän ratsastusuvia :)

Oonaa ajamassa
Joo, en kyllä jaksa kesä kuvia etsiä, joten tässä tippumisi kuvani;



Noloa. Mutta lisää postauksia myöhemmin :)

torstai 2. toukokuuta 2013

Viimein esteitä Oonalla

Olen myhässä. En ole kerennyt kirjoittaa mutta nyt se on valmis. Siis, kävin viikko sitten ratsastamassa Oonalla, ja kun Oonalle ei yleensä laiteta suojia / pinteleitä, tänään laitettiin. Aluksi meni hyvin, ja Oona ei yleensäkkään nosta hyvin laukkaa, mutta tällä kerralla Oona oli mukavampi kuin yleensä. Se nosti laukan ekasta pohkeesta. En ymmärrä miksi, mutta se oli kiva kokemus. Sitten kun laukkasin vaikeampaan suuntaan, se meni vielä paremmin. Sitten Mirka sanoi heti 'Mä panen esteet'. Sanoin 'Jes, vihdoinkin'.Sitten hyppäsin. Eka puomi, mini-este, vähän isompi, ja sitten 30cm. Meni OK:sti, mutta sitten halusin hypätä kahta estettä, ja Mirka pani toisen esteen. Se oli 40cm, ja parempi, koska oli suurempi. Sitten yhdessä vaiheessa Oona meni laukassa esteelle, ja sitten juuri ennen estettä otti raviin ja menin satulan eteen, ja sitten Oona hyppäsi, ja sitten mie tipuin. Jäin hetkeksi roikkumaan kaulalle ja sitten maahan. Jäin jalustimeen, mutta onneksi Oona ei lähtenyt liikkeelle.



Jatkoin vielä hetken, ja sitten Kasi tuli kentälle, ja mä halusin ottaa Oonalta satulan pois, jotta se kävisi piehtaroimaan. Mirka sano et mun pitää kieriä maassa jotta Oonakin käy. Muttakun ei käynyt. Ja selkä täynnä hiekkaa. Sanoin Miralle että ois kiva jos vois hetken ratsastaa ilan satulaa. Mirka sano et ratsasta vaan. Sit ratsastin. Ja kysyin Mirkalta että voinko mennä väärinpäin, ja Mirka vastas: 'Tee mitä haluat', olin sellai et kivaa. Menin sit väärinpäin, vaikka siitä oli trauma, mutte ei ole enää. Viime kerralla kun menin ilmansatulaa väärinpäin, Oona alkoi pukitella, ja Mirka veti mut alas sillo. Mut nyt se ei pukitellu yhtää. Sitten Mirka otti ohjista kiinni ja yritti ravauttaa Oonaa, jotta mä tippuisin. Mut en tippunu. Sit myöhemmin otin itte ravin, ja kun  Oonan ravi on välillä pompottava, niin kun Oona hidasti käyntiin, minä tyttö tulin alas. Haha. 2 tippumista päivässä. Tavallista. Tässä se mun väärinpäin-tippumiskooste;